Ski’s & Boards Slijpen & Waxen

Ga sneller dan al je vrienden door slijpen en waxen.

perfect gewaxte ski

Een perfect gewaxte ski.

Veel skiërs/boarders slijpen en waxen hun board of ski’s niet genoeg. Wil je dan niet sneller gaan dan al je vrienden? Ski’s zijn zoals auto’s, je moet ze onderhouden wil je dat ze lang meegaan. Leg daarom regelmatig je ski’s in de watten. Gladde ski’s zijn een genot voor elke skiër.

Waxen op een regelmatige basis laat je  niet alleen sneller gaan, het maakt het keren en draaien soepeler. Wax maakt de ski’s en snowboards beter voorspelbaar in bochten en  beschermt tegen slijtage.

 

“Hoe vaak moet ik waxen en slijpen?”

De meeste professionele skiërs/boarders waxen elke dag. Als recreatief skiër of snowboarder raden we jullie aan om, afhankelijk van de kwaliteit van de piste, na elke 10 pistedagen een wax- en – slijpbeurt te doen.

Natte sneeuw heeft een meer schurende structuur die leidt tot een meer frequente behandeling. Fluffy of droge poedersneeuw kan betekenen dat u niet hoeft te waxen voor een tiental dagen of meer.

“Hoe kan ik zien of mijn ski’s/boards onderhoud nodig hebben?”

Vooral de onderkant is een goede indicatie voor slijtage. Kijk ook zeker de randen na. Deze zijn van ijzer en kunnen dus roesten. Dé belangrijkste indicatie is misschien wel de kleur. Slecht onderhouden ski’s hebben vaak een grijzige kleur en voelen krijtachtig aan. Laat regelmatig je ski’s/board waxen zodat ze langer meegaan.

Bij Snow en Event werken we met krachtige machine’s. Deze zorgen voor een perfect herstel en gladde onderkant. Altijd al net dat tikkeltje sneller willen gaan dan al je vrienden? Het geheim zit hem in het onderhoud. Laat daarom je ski’s en snowboards slijpen en waxen bij Snow and Event Service. Wij geven jullie graag de ultieme winterervaring.